متن دلخواه

برگزاری چهارمین نشست دانشگاهی کارگروه پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین

چهارمین نشست کارگروه پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین، دوشنبه 27 مرداد 1403 در معاونت بهداشت دانشگاه تشکیل شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، در ابتدای جلسه دکتر مهرزاد ناصری سرپرست معاون فنی معاونت بهداشت، ضمن خیر مقدم به حاضرین، در راستای دستیابی به اهداف ماده 56 قانون جوانی جمعیت، اهمیت اجرای برنامه پیشگیری و مقابله با سقط عمدی و اهمیت پژوهش‌­ها در این حوزه را بیان کرد.

سپس دکتر توکلی­‌کیا، مدیر گروه جوانی جمعیت و سلامت خانواده با اشاره به آیات شریفه قرآن کریم در سوره‌­های نساء، مائده، انعام و فرقان گفت: سقط جنین یکی از مصادیق قتل نفس است. در آیات قرآن به حرام بودن کشتن اولاد تاکید شده و والدین از کشتن فرزندان خود نهی شده­‌اند. وی در خصوص اهمیت اجرای نسخه 1-0 بسته حفظ حیات جنین در راستای انصراف از سقط عمدی ابلاغی وزارت بهداشت، مواردی را ذکر کرد.

در ادامه جلسه دکتر زینب محقق، رئیس گروه سلامت مادران خلاصه­‌ای از مصوبات نشست سه جلسه قبلی به همراه گزارش کاملی از  اقدامات انجام گرفته در حوزه معاونت بهداشت و دستور جلسه جاری را بیان کرد.

در این جلسه دکتر مامک شریعت، نماینده محترم معاونت تحقیقات و فناوری از پژوهشکده سلامت خانواده دانشگاه نیز گزارشی از پژوهش‌های انجام شده با موضوع شیوع و عوامل مرتبط با سقط عمدی ارائه کرد. همچنین دکتر یاور احمدی، نماینده سازمان نظام پزشکی، افزایش آگاهی مادران باردار از عوارض سقط عمدی را یک راهکار مناسب برای پیشگیری از سقط عمدی عنوان نمود.

در ادامه مژگان زنده­‌دل کارشناس سلامت مادران نتایج پژوهش‌های انجام شده از جمله مطالعات علمی انجام گرفته و مقالات چاپ شده در راستای میزان بروز و علل مرتبط با سقط عمدی را ارائه کرد.

جلسه با مشارکت فعال اعضای کارگروه ادامه پیدا کرد و اعضا در خصوص چالش­‌ها و پیشنهادهای خود به بحث و تبادل نظر پرداختند. در پایان جلسه دکتر محقق، رئیس گروه سلامت مادران جمع بندی کاملی از مطالب عنوان شده در جلسه را بیان نموده و در راستای فرهنگ­‌سازی، برگزاری همایش پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین را مطرح کرد.